torsdag, juni 15, 2006

käsittele minua

Runotorstain haasteen aiheena "kädet". (Vihje: Liikuta hiirtä iholla.)

9 kommentarer:

Tui sa...

Vau! Iholla kädet kohtaavat ja niiden kohtaamista lukija ohjailee. Kiitos tästä!

SusuPetal sa...

Tämä oli huikea!

tinka sa...

Jestas! Tämähän oli hieno ja vallan erikoinen!

sirpa sa...

jännä juttu, että kun hiiren vie tuonne "ihon" oikeaan laitaan, niin "kädet" häviävät näkyvistä. vasemmalla näin ei käy.

yritän tässä löytää liittymää tuon seikan ja sen, että iho on oikealta vasemmalle luettuna ohi, mutta en ehkä kykene. ehkä se olisi ylitulkintaa. ehkä mikään ei ole yli... mutta tässä huoneessa on kuuma! eikä jaksa ajatella.

mutta hiano!

sirpa sa...

no niin. en voinut päästää itseäni tästä irti, vaan hain lasin vettä. nyt tosin tyynysotaa harrastava kääpiötaistelupari häiritsee ajatusta. mutta.

lukijan yrittäessä ujuttaa hiirtää "ihon" vasemman laidan yli, "kädet" pysähtyvät. tämä ei ole enää jännää, vaan osuvaa ja uppoavaa. upottavaa. huisia.

liittyyköhän vasemmuus näin esitettynä enemmän sydämen sijaintiin lähempänä vasempaa kättä vai joihinkin aivopuoliskojuttuihin. taidan olla liian konkreetti tässä.

itte sa...

Kiva. Miten sä ohjelmoit näitä. Olen jo monesti käynyt ihailemassa?

marko sa...

Kiitos kaikille kommenteista!

Sirpa: Mukavaa että palasit uudelleen koskettelemaan, ja kosketellessa kaiketi kuuluukin tulla kuuma ja ajattelun saa unohtaa. :D Huomasin itsekin tuon eron vasemman ja oikean reunan välillä vasta jälkikäteen. Itse asiassa syy on puhtaasti tekninen: hiiren liikettä havainnoidaan ainoastaan mustan alueen kohdalla, joten hiiren mentyä vasemman reunan yli käsi ei enää osaa liikkua eli pysähtyy. Luultavasti asian olisi voinut jotenkin kiertää, mutta eihän sitä laiska mies jaksa liikaa viritellä, etenkään näin kesähelteillä.

Itte: Kivaa että olet käynyt, ja tervetuloa uudelleenkin. Nämä on tehty javascript-kielellä, jolla kirjoitettua koodia voi sisällyttää suoraan html-koodin sekaan. Kieli on hyvin simppeli ja rajoittunut verrattuna esim. Flashin tapaisiin hienoihin ja kalliisiin animaatio-ohjelmiin, mutta sitä voi koodata suoraan missä tahansa perustekstieditorissa (esim. Windowsin Notepadissa) eikä tarvitse ostella mitään erityistyökaluja.

itte sa...

Kiitos tiedoista, Marko. Täytyypäs tutkia javascriptiä, jos innostuisi. Sinun sivuja ihaillessani on jo tullut mieleen monta ideaa.

marko sa...

Tuo kuulostaa kiinnostavalta. Mulle voi aina laittaa mailia, jos tarvitset apua, vinkkejä tms.